Neon Tetris Oyunu

Neon Tetris
Tam Ekran
Paylaş
Kaydet
Yeniden Oyna
Tam Ekran

Neon Tetris Oyunu Nasıl Oynanır ?

Neon tetris oyunu oynarken sağ sol yön tuşlarıyla blokları sağa ve sola hareket ettiriyorsunuz. Yukarı yön tuşu ile blokları çeviriyorsunuz. Ayrıca "Z" ile blokları saat yönünün tersi yönde ve "X" tuşuylada blokları saat yönünde çevirebilirsiniz. SPACE boşluk bırakma tuşuyla blokları birden aşağıya indirebilirsiniz. CONTROL tuşuyla da SWAP işlemi yani blok değiştirme işlemi yapabilirsiniz. AYnı işlemleri cep telefonları ve mobil tabletlerde ekranın alt tarafındaki butonlara tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz.

Blokların yerleştirildiği alan 10X20 kareden oluşuyor. Tüm satır hiç boşluk kalmayacak şekilde bloklarla doldurulduğunda paylayarak yok oluyor ve sizde ouan kazanıyorsunuz. Yok olan satıra üst taraftaki satırlan yerleşiyor. 

Ekranın sağ tarafındaki SCORE kısmında puanınız, LINES kısmında yok ettiğiniz satır sayısı, LEVEL kısmında seviyeniz, COMBO kısmında ise çoklu patlatma sayısı görünüyor. Bu bilgilerin alt tarafında ise yeni gelecek blokların şekli ve türü görünüyor. En son gelen blok için ekranda hareket edecek alan kalmayınca yanıyorsunuz. Bunun için yeni gelecek bloklara yer açmak için her hamlenizde mutlaka patlatma işlemi gerçekleştirerek neon tetris oyunu oynamaya devam edin.

Yorumlar
Bu oyun için ilk yorum yazan sen olmak ister misin?
Oyun hakkındaki düşüncelerini ziyaretçilerimizle paylaş.
Yorum Yaz