Şehir Savunma Oyunu

City Defense
Tam Ekran
Paylaş
Kaydet
Yeniden Oyna
Tam Ekran

Şehir Savunma Oyunu Nasıl Oynanır ?

Şehir savunma oyunu ekranının alt tarafında sınır bariyerleri ve üst tarafında ise kasabanın sokakları bulunuyor. Kasabanın farklı sokaklarından kırmızı renkli düşman askerleri koruma bariyerlerine doğru geliyor. Ekranın alt tarafında yollara yerleştirilen bariyer, asker, helikopter ve uçak çıkarma butonları bulunuyor. Önce fare yada parmağınızla bariyer veya asker butonlarına tıklayarak seçili konuma getiriyorsunuz. Sonra yollar üzerine yine fare yada parmağınızla tıklayarak seçtiğiniz bariyerleri veya askerleri diziyorsunuz. Bariyerler düşman askerlerinin koruma hattınıza doğru gelmesini engelliyor. Askerleriniz ise düşman askerleriyle savaşarak öldürüyor.

Düşman askerleri koruma hattınıza dalgalar halinde geliyor. Ekranın üst tarafındaki LEVEL kısmında bulunduğunuz bölüm sayısını ve hemen alt tarafındaki noktalar ile de düşman askerlerinin geliş dalgalarını takip edebilirsiniz. Alt taraftaki çizelgede de asker veya bariyer çıkarma enerjiniz bulunuyor. Asker veya bariyer çıkardıkça göstergede görünen enerjiniz azalıyor. Düşman askerlerini öldürdükçe hem göstergedeki enerjiniz artıyor hemde puan kazanıyorsunuz. 

Puanlarınızı kullanarak bariyerlerin ve askerlerinizin gücünü arttırıyorsunuz. Yada kilitli plan helikopter yada uçak gibi saldırı araçlarının kilitlerini açıp geliştirmelerini tamamlıyorsunuz. Böylece düşman birliklerini daha kolay etkisiz hale getirerek şehir savunma oyunu oynayabilirsiniz. İlerleyen bölümlerde düşman askerleri paraşütle kasabanıza iniş yapıp silahlı birlikleriyle saldırıya geçiyor. Her bölümde farklı bir strateji geliştirerek savaşı kazanmanız gerekiyor.

Yorumlar
Bu oyun için ilk yorum yazan sen olmak ister misin?
Oyun hakkındaki düşüncelerini ziyaretçilerimizle paylaş.
Yorum Yaz